Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

de Tabita _ in Prajituri, 28 Apr 2013 | 8096 vizualizari

 

O prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc Ama! :-*
Tava folosita 24 x 24 cm

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 + 100 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat.

Cafeaua se amesteca cu smantana.

Fructele de padure se pudreaza cu faina.

Untul se freaca cu zaharul si se adauga treptat cate un oupana se omogenizeaza bine compozitia.

Se adauga treptat faina amestecata cu cacaua.

Se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.

Apoi se integreaza usor in aluat fructele de padure.

!Nu bateti cu mixerul.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.

Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Am pus fructe de padure deasupra.

Am pregatit gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o peste fructele de padure.

TIPS-URI

1

Se poate orna in diferite moduri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache