O prajitura gen Cheesecake, care in afara de branza contine iaurt si mure. Dupa ce sta la frigider e perfecta... delicioasa, cremoasa, racoroasa!:)
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.
Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30-60 de minute.
Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie rotunda, pe masa infainata.
Umplutura: crema de branza de la temperatura camerei impreuna cu zaharul o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.
Incorporam apoi iaurtul, mixam bine, apoi adaugam faina.
Apoi adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt asezam foaia de aluat.
Punem de-o parte 8-9 linguri din compozitia de iaurt cu branza, iar restul compozitiei o turnam in tava peste aluat.
In vasul de la blender punem murele, zaharul vanilat si mixam pana obtinem un piure.
Trecem apoi piureul printr-o sita pentru a indeparta samburii.
Amestecam piureul de mure cu compozitia ramasa de iaurt si branza, apoi omogenizam.
Punem din loc in loc cu o lingura compozitia de mure si cu ajutorului unei lingurite marmoram.
Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 60-70 de minute sau pana cand prajitura noastra face o crusta (posibil sa crape).
Dupa ce s-a racit se da la frigider.
Dementiala prajitura!
Sa aveti pofta!
1
Optional putem pregati un sos de mure pe care il servim impreuna cu prajitura.