Prajitura cu caramel a la merisor

de babi5 in Prajituri, 23 Dec 2014 | 4120 vizualizari

 

Am vazut, mi-a placut si am executat. Am respectat cantitatile cu mici modificari la materia prima, sunt produse care nu le-am avut, asa ca am inlocuit cu ce am avut. La crema iarasi nu am respectat tehnica, fiindca seamana bine cu griliajul meu de la foile de napolitane am facut-o asa, am simplificat un picut. Prajitura este super buna, o recomand cu mare drag. Multumesc Merisor.
P.S Merisor a folosit o tava mai mica si a facut patru foi, eu avand numai tavi mari 40/45cm. Am facut numai trei foi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar farin
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 800 gr faina
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 plic amoniac
  • 1 lingurita suc lamaie (sau otet)
  • Pentru crema
  • 250 gr zahar pentru caramel
  • 250 gr pentru crema
  • 4 oua
  • 250 gr nuca macinata
  • 300 gr rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 3 linguri faina
  • Pentru glazura
  • 250 gr ciocolata menaj
  • 30 gr rama (1 lingura)
  • 50 ml lapte
  • 30 gr bombonele colorate pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caramel a la merisor:

Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru si adaugam treptat faina framantand pana (ne ramane mana curata, adica nu se mai lipeste aluatul de mana).

Formam o bila, acoperim cu o folie si lasam la rece 30 minute. Apoi impartim aluatul in trei parti egale, intindem si punem pe dosul tavii unse (daca foaia este mai mare decat tava, cu un cutit taiem marginile sa ramana dreapta), apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Repetam operatia pana terminam foile.

Crema: Mixam ouale cu 250 gr zahar si zaharul vaniliat,apoi adaugam laptele si cele trei linguri de faina, punem pe aburi si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca. Adaugam nuca macinata, margarina taiata cuburi, lasam sa se incorporeze bine, apoi adaugam cele 250 gr zahar caramelizat. Amestecam bine, lasam putin sa se raceasca si incepem sa umplem foile (foaie, crema, foaie)

Glazura: Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, adaugam laptele si Rama si lasam sa se topeasca bine, apoi intindem peste ultima foaie cu miscari repezi (sa nu se intareasca ciocolata). Ornam cu bombonele colorate pentru decor. Lasam sa se inmoaie pana a doua zi, apoi portionam dupa preferinta.

Sa va fie de folos si reteta mea!

TIPS-URI

1

Este o prajitura super buna

2

Se taie a doua zi mult mai bine (fiindca se inmoaie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel a la merisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ness si nuca reteta delicioasa