Am gasit aceasta reteta in internet , dar am facut mai multe modificari la compozitie a doua oara cand am pregatit-o.Blatul este foarte fin, practic se topeste in gura!
http://www.prajiturele.ro/prajitura-cu-caise/94/dulciuri.html
Blatul
Caisele se oparesc si se decojesc; se taie in jumatati si se scot samburii.
Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de lichid.
Untul se freaca spuma ,apoi se adauga treptat zaharul.
Se incorporeaza ouale intregi si se mixeaza bine pana la dizolvarea completa a zaharului si compozitia a devenit lucioasa.
Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine; apoi faina,laptele,praful de copt stins cu zeama de lamaie si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei.
Se captuseste o tava de 25/35 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat; apoi se aseaza jumatatile de caise cu partea bombata in afara.
Se da la cuptorul incalzit din timp la 160 de grade.
Se coace 45 de minute; se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.
Crema
Fulgii de cocos se prajesc intr-o tigaie antiaderenta pana iau o culoare bruna deschisa si au devenit crocanti.
Frisca se bate cu zaharul si vanilia si se lasa la frigider.
Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de caise racit si se presara cu fulgii de cocos.
Se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna!