Prăjitură cu cacao și foi de napolitană

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 20454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane ( al meu a avut 180 de g)
  • unt sau margarină (500 g )
  • 24 linguri apă
  • 4 linguri cacao
  • 25-30 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 200 g nucă măcinată
  • esență după gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și foi de napolitană:

 Amestecăm zahărul cu cele 4 linguri de cacao și treptat 12 linguri de apă, după care  margarina sau untul și se pune pe foc. Se dă un clocot , după care dam focul mic. Între timp amestecăm cele 8 linguri de făină cu celelalte 12 linguri de apă și vom adăuga treptat în compoziție amestecând incontinuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe!

După ce se va răci ungem foile de napolitană și le lăsăm să se înmoaie..după care putem tăia pătrățele, romburi sau orice formă doriți.

 

TIPS-URI

1

În cazul în care vor exista mici cocoloașe ...putem trece crema printr-o strecurătoare și va fi perfectă

2

opțional nucă de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și foi de napolitană" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent