Prajitura cu branza si visine

de Lau in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 3573 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie,cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 60 g migdale
  • 60 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g faina
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • Crema de branza
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 300 g branza
  • 250 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • Jeleu de visine
  • 400 g visine(fara samburi)
  • 70 ml apa(sirop)
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic gelatina
  • Decor
  • ciocolata
  • visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Jeleu de visine-intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit,

Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa.

Se amestecam pana incepe sa se ingroase,adaugam gelatina dizolvata si hidratata conform instructiunilor de pe plic(am folosit apa cat sa acopere)amestecam bine.

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara adaugam 2/3din compozitie si dam la congelator.Restul de jeleu il pastram la temperatura camerei.

Blat-mixam ouale intregi dupa care adaugam faina amestecata cu migdalel si nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,dupa care adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Incorporam spuma in amestecul de oua si incorporam cu miscari unsoare,la final adaugam untul topit si racit,amestecam pana ce se incorporeaza.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,cca 40 min.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.

Crema de branza-Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.Adaugam peste galbenusurile batute si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca mai subtire.

Branza o mixam dupa care adaugam crema de lapte,amestecam pana ce se incorporeaza,adaugam frisca si amestecam pana ce se incorporeaza,la final adaugam gelatina dizolvata si hidratata.

Ansamblare-in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam prima foaie-insiropam-1/3 crema de branza-jeleul din congelator(luam folia)-1/3 crema de branza-al 2 lea blat-insiropam-crema de branza -jeleul ramas-crema de branza si dam la rece cateva ore

Decoram cu visine si ciocolata sau dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei