Prajitura cu branza de vaci si capsuni

de Lau in Prajituri, 23 Iun 2014 | 4211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Decor
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si capsuni:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, adaugam ciocolata rasa si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 10 min (cat prinde o crusta deasupra)

Intre timp pregatim Crema: albusurile le mixam spuma, adaugam 100 g zahar si mixam. In alt bol mixam branza cu oul si 100 g zahar, adaugam peste spuma de albusuri si amidonul, amestecam cu o lingura cu miscari usoare.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam crema si nivelam. Eu am adaugat cate o lingurita de dulceata de capsuni si am amestecat putin cu o furculita.

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Decor-capsunile (spalate si fara frunzulite) se mixeaza cu blenderul, adaugam zaharul si apa. Punem cratita pe foc sa fiarba 2-3 clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Turnam sosul peste prajitura si se da la rece cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]