Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

de gaby_duceag in Dulciuri, 11 Aug 2015 | 20484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linfuri cu varf faina alba
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 plicuri zahar valilat
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina granule
  • Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • coaja rasa lamaie
  • 1 lingurita Amaretto
  • 100 ml cafea preparata
  • Decor
  • 100 gr ciocolata alba+30 gr unt
  • 40 gr ciocolata neagra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone:

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa, iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare.
  4. Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie lucioasa ce se tine de paletele mixerului.Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si zaharul vanilat.Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava (de 20/28 cm a fost a mea) cu hartie de copt , toarna compozitia, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  6. Coace blatul la foc mediu (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.
    Scoate-l si lasa-l la racit si pregateste crema.
  7. Gelatina o pui la hidratat in 3 linguri apa rece.
  8. Frisca o mixezi, dar nu complet, pentru ca va mai fi mixata si impreuna cu amestecul de galbenusuri.
  9. Pui intr-un vas galbenusurile impreuna cu zaharul si lasi la foc mic amestecand continuu pana ce zaharul e aproape complet diluat. Opresti focul, adaugi gelatina si amesteci pana se topeste.
  10. Pui vasul in altul, cu apa rece si amesteci pana e COMPLET rece. Adaugi vanilia si mascarpone si omogenizezi.
  11. Torni totul peste frisca si mixezi cateva minute, pana ce amestecul capata consistenta dorita.
  12. Nu mixa exagerat de mult sa nu „branzesti” crema.Foloseste produse de calitate, atat frisca cat si mascarpone sa fie proaspete, sa nu risti sa se taie :).
  13. Da la rece pentru minim 30 minute.
  14. Sirop. Caramelizeaza zaharul. Stinge cu apa si pune inapoi pe foc. Lasa sa dea cateva clocote, adauga coaja de lamaie , rom si cele 100 ml cafea si lasa sa se raceasca bine.
  15. Taie blatul in 3 felii egale.
  16. Aseaza incepand cu primul blat, insiropeaza si intinde un strat cu 1/3 din crema.Aseaza al doilea blat,insiropeaza, intinde iar crema, aseaza al treilea blat, insiropeaza, intinde restul de crema si niveleaza bine.Da prajitura la rece pentru 10 minute apoi pregateste ciocolata pentru decor.
  17. Topeste ciocolata alba impreuna cu untul, pe baie de abur. Raceste pana ajunge la temperatura camerei apoi intinde-o frumos peste prajitura.Ciocolata neagra pune-o intr-un posh de silicon si introdu poshul in apa fierbinte.
  18. Cand e topita spriteaz-o peste ciocolata alba dupa inspiratie.
  19. Da tava la rece pentru cel putin 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Intercontinental