Prajitura cu bezea

de flori_s in Prajituri, 26 Iun 2011 | 13276 vizualizari

 

Super simplu, Super BUN :)

 

INGREDIENTE

  • pt o tava mica...gen40x20:

 Blat :

  • 5 oua( galbenusurile),
  • 1 pahar lapte,
  • 2 lg cacao ,
  • 200 g zahar,
  • 200g faina,
  • 100g unt,
  • 1 praf de copt(stins cu otet).
  • Compozitia trebuie sa iasa usor cremoasa. Puteti adauga si o esenta de vanilie

Bezeaua :

  • 5 albusuri batute cu 200g zahar si o piscatura de sare

Optional, gem

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Galbenusurile cu zaharul , laptele, praful de copt,untul ,cacaua,faina se mixeaza pana ce compozitia este usor cremoasa de culoare maronie ( aproximativ la fel ca ciocolata de menaj topita in ceea ce priveste textura). Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor timp de 20 de min la foc mare apoi in 5 min la foc mic.

Intre timp se prepara bezeaua mixand albusurile spuma apoi adaugand treptat zaharul si mixand pana ce albusurile se-ntepenesc in castron.

Dupa cele 25 de min se scoate blatul din cuptor si, optional puteti pune un strat de gem(iese bine cu cel de capsuni) dar amestecat cu apa astfel incat textura sa fie usor lichida..pt a nu cadea la fundul blatului.

Dupa ce puneti bezeaua , bagati-o la cuptor inca 5 minute si gata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Baclava