Prajitura ciocolatoasa alb-negru

de La Ancuta in Prajituri, 1 Dec 2010 | 17183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri zahar caramelizat, stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina (150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 100 g ciocolata amariue
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • Pentru ornat:
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa alb-negru:

Blatul:

Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea.

Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare.

Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt.

Omogenizam si punem aluatul in tava tapetata cu hartie. (Tava are dimensiunile 20/30)

Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se taie pe orizontala.

Crema:

Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.

Ciocolata si frisca se pun pe foc mic si se lasa sa se topeasca ciocolata. Se ia de pe foc, iar cand a ajuns la temperatura suportabila pentru deget, se adauga gelatina hidratata.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca pana se topeste zaharul.

Se pune o parte din blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Se insiropeaza cealalta parte de blat si se pune deasupra.

Glazura:

Se pune pe foc mic ciocolata cu frisca, pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.

Se lasa la racit, iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase, se pune peste prajitura, incepand de la mijloc.

Se orneaza dupa preferinte si se da la frigider sa se intarasca iar apoi se portioneaza.

Sursa

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava mai mare pentru blat si astfel crema a fost mai subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa alb-negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]