Prajitura Chinezoaica

de mena29 in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 14738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 7 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1-2 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam albusurile pana devin spuma.Separat mixam spumos untul,adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam in continuare.Amestecam faina cernuta cu praful de copt,cacaua si nuca. Incorporam amestecul de ingrediente uscate in crema de unt iar la sfarsit adaugam spuma de ou. Amestecam usor dupa care turnam compozitia intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade,pentru 25-30 minute.Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile spumos cu zaharul si cu extractul de vanilie.Scoatem tava cu blatul din cuptor,acoperim cu crema de galbenus cu zahar si mai dam pentru 10 minute la cuptor. Ciocolata rupta bucati o amestecam cu frisca intr-un vas si punem pe baie de abur pana cand capata o consistenta smantanoasa.Turnam glazura pe prajitura rece.Portionam prajitura si o servim langa o cafea buna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica