Prajitura bicolora de post

de Lorra in Prajituri, 30 Mar 2012 | 32058 vizualizari

 

Cine zice ca in post nu te poti rasfata cu bunatati ?
Ba bine ca da :)))
M-am inspirat din negresa de post
( http://laura-inbucatarie.blogspot.com/search/label/Negresa de post )
si a rezultat un desert bicolor, daca-l pot numi asa, o prajiturica simpla dar gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 si 1/2 cana apa
  • 5 linguri ulei
  • 3 cani faina
  • 3 linguri gem (gutui)
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora de post:

Se amesteca zaharul cu apa pana acesta se topeste, apoi se pune uleiul si un praf de sare. Se adauga faina in ploaie si praful de copt stins in zeama de lamaie sau otet.

Se imparte compozitia in daua parti egale, intr-una se pune cacaoa, esenta de rom si gemul, iar in cealalta se pune esenta de vanilie si nuca de cocos.

Intr-o tava in care s-a asezat hartia de copt, se pune compozitia de cacao si deasupra compozitia alba. Se lasa la cuptor pentru 30 - 35 min.

Se pudreaza cu cacao si cand s-a racit se portioneaza dupa preferinta.

TIPS-URI

1

Pentru o tava de 30/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca