Prajitura Baron

de Patricia Iordache in Prajituri, 15 Apr 2013 | 25373 vizualizari

 

Habar nu am de ce se numeste asa, insa reteta o am de la o fosta colega de facultate si m-am gandit ca este frumos sa-i pastrez numele.
Va spun doar atat si plec sa pap o bucatica ca nu mai pot de pofta: E delicioasaaaa!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 albusuri;
  • 150 gr. zahar;
  • 2 linguri cu faina;
  • 150 gr. nuca macinata;
  • 1 plic praf de copt;

pentru crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri;
  • 120 gr. zahar;
  • 200 ml lapte;
  • 2 linguri cu faina;
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker;

pentru glazura:

  • 150 ml frisca lichida;
  • 4 gr. intaritor de frisca;
  • 50 gr. nuca macinata prajita
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baron:

Cum preparam blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Punem faina, nuca macinata, praful de copt si amestecam de sus in jos, usor.

Tapetam o tava ( a mea 29X34 cm) cu hartie de copt, punem compozitia, nivelam si bagal la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 minute pana se inchide usor la culoare. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp!

Cand s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptor, cu usa intre-deschisa, pana se raceste complet.

Cum preparam crema de vanilie:

Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca.

Cum preparam glazura:

Batem frisca rece, adaugam apoi intaritorul si mixam 1 minut.

Cum montam prajitura:

Punem pe un platou (eu am pus in tava in care l-am copt) blatul, adaugam crema rece, glazura de frisca si apoi nuca macinata.

Portionam si servim.

TIPS-URI

1

Daca doriti o prajitura mai "inalta"puteti taia blatul in doua, pe latime si sa aveti doua straturi de blat, si doua de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baron" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madeleine