Prajitura "Ambasador"

de Teo in Prajituri, 15 Mar 2013 | 39045 vizualizari

 

Aceasta prajitura a fost prezentata de Vladut la Antena 1.
Am incheiat "protestul" pentru ca am primit un aparat foto in dar, asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 7 linguri cu pesmet
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • 8 lingurite cu faina
  • 2 plicuri vanilie
  • 1/2 pachet unt
  • 1 ciocolata alba
  • Sirop
  • 200 g zahar caramelizat
  • 0.5 l ceai negru concentrat
  • 100 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ambasador":

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina, pesmetul si praful de copt; batem albusurile spuma si amestecam totul. Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz si se coace 40 minute.

Crema. 800 ml lapte se pun la fiert; intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul. vanilia, faina si restul de lapte; cand laptele fierbe se adauga compozitia cu lapte, faina si oua, mestecam continuu si mai fierbem 5-6 minute.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema racita; adaugam si ciocolata topita si untul. 

Blatul se aseaza intr-o tava inalta, se insiropeaza bine si se intinde crema peste el. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 2 cm. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

TIPS-URI

1

Pesmetul din blat inghite foarte mult sirop, mergeau chiar 600 ml.

2

Siropul din ceai negru da blatului un gust foarte placut.

3

Deoarece crema nu parea prea consistenta am adaugat ciocolata si untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Tuxedo 1

03.04.2013, 23:43

imi lasa gura apa!

Teo 1

05.04.2013, 21:45

si mie la fel dar, numai pana am executat-o!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie