Porumb in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 28 Oct 2011 | 6725 vizualizari

 

Este o reteta foarte veche. In cea originala se curata porumbul in lapte de pe stiuleti. Acum cand exista congelat se poate face oricand. Este foarte bun in salate si inlocuitor pentru capere.

 

INGREDIENTE

  • 400g porumb in lapte (congelat)
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb in otet (reteta Motan):

Porumbul se fierbe in apa cu sare pana este facut. (15-20 minute).

Se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs si racit.

Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute.

Porumbul scurs se pune in borcane lasand loc deasupra de un deget pentru otet.

Se toarna otetul fierbinte in borcanele puse pe cute si invelite in prosoape ude.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza pana sus cu otet si se pun capacele.

Se invelesc in patura si se lasa la racit pana a doua zi.

Se pun in camara si sunt bune de folosit in 3-4 saptamani.

Se folosesc la salate.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]