Portocale in jeleu de sampanie

de adnia in Dulciuri, 3 Ian 2013 | 3091 vizualizari

 

Un desert fin pt. clipe de rasfat!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 portocale curatate si taiate bucatele
  • -1 coaja de lamaie taiata fideluta
  • -1 sticla de sampanie demisec
  • -150 gr. zahar
  • -2 plicuri gelatina (20 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in jeleu de sampanie:

Se pune gelatina la hidratat, conform indicatiilor de pe plic, iar sampania se infierbanta pe foc, impreuna cu zaharul si putina coaja de lamaie rasa(daca folositi sampanie dulce, nu mai e nevoie de atat de mult zahar). Dupa ce s-a topit zaharul, se ia de pe foc,se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Intr-un vas de jena se aseaza jumatate din bucatile de portocala, se toarna  putina sampanie calduta  (si strecurata de coaja de lamaie)si se da la rece. Dupa ce gelatina s-a intarit si fructele sunt prinse bine inauntru, se adauga jumatate din cantitatea de fidea de lamaie si iarasi se mai toarna sampanie calda, dupa care se da la rece. Dupa aceasta operatiune se trece la ultimul pas....se adauga restul de bucati de portocala si sampania calduta ramasa. Din nou se da la rece. Se serveste rece, decorata cu fideluta din coaja de portocala. Eu am rasturnat-o pe farfurie, ca pe budinca, dar se poate portiona si direct din vas.

TIPS-URI

1

pt. o prezentare mai spectaculoasa si o portionare mai exacta,jeleul se poate monta si direct in pahare de sampanie Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in jeleu de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cupcakes cu cremă de portocale