Porc in stil chinezesc

de nico15 in Porc, 18 Aug 2011 | 7952 vizualizari

 

Porc in stil chinezesc

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g muschi de porc
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • ½ de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel mai mic
  • ½ de ardei iute
  • 100 g de ananas
  • 2-3 linguri de soia
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 1 lingurita de sos iute
  • 1 lingurita zahar de ghimbir
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in stil chinezesc:

Preparare Porc in stil chinezesc

Legumele se taie cat se poate de egale in fasii, ananasul poate fi taiat in cubulete sau triunghiuri, ceapa verde marunt.  Intr-un wok se pune ulei de masline, se lasa sa se incinga bine wok dupa care se va adauga ceapa si carnea in cuburi mai marisoare. Dupa ce carnea a prins culoare si ceapa s-a rumenit aproximativ 3-4 minute se adauga restul legumelor mai putin dovlecelul si ananasul. Legumele trebuie sa fie al-dente sa nu se lase prea mult, focul trebuie sa fie iute sa se faca foarte repede  deoarece daca stau mai mult ele se vor gati prea mult si nu vor mai avea aceeasi prospetime, acelas gust si aspect, se lasa aproximativ tot 3 minute, deci trebuie sa se faca foarte repede la foc foarte iute.

Se adauga amestecul de sosuri(atentie la sosul de soia daca este sarat vom adauga mai putina sare)adaugam ananasul, dovlecelul, zaharul de ghimbir si mai lasam 4 minute, incercam legumele, acestea trebuie sa aibe un aspect proaspat si sa fie al-dente.

Pofta Buna

 

TIPS-URI

1

Wok-ul foarte incins

2

Focul foarte iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu legume si otet balsamic