Porc cu sos bearnaise

de papabundetot in Porc, 22 Iun 2014 | 5164 vizualizari

 

Am tot auzit de acest sos bearnaise si mereu doar la superlativ,asa ca…desi aveam o presimtire ca nu va fi exact pe gustul meu,sau altfel spus,ca nu ma va convinge,am vrut totusi sa incerc si ceva frantuzesc pentru ca retetele asiatice…deja stiu ca orice ar contine imi sunt pe plac :),asa ca am apelat la google in prima faza,dar cate retete am citit,atatea modalitati de a face acest sos am gasit,si in cele din urma,am ales wikipedia…care m-a si lamurit :) Dupa aceasta experienta,raman la parerea mea si anume,mancarea frantuzeasca este fina,delicata dar…nu e atat de aromata si cu gust cum as prefera eu..

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 6-8 felii pulpa de porc
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute rosu
  • sos de peste,
  • otet de orez,
  • tika masala
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml otet de vin alb
  • 50 ml vin alb
  • 1 legatura tarhon
  • 1 esalota
  • sare,chilly
  • 120 gr unt clarifiat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu sos bearnaise:

Am pus carnea la marinat in sos de peste,otet de orez,tika masala si am lasat-o asa cateva ore pentru a se fragezi.Am asezat apoi carnea intr-o tava si am tocat 1 catel de usturoi si o jumatate de ardei iute,am pus si 40-50 ml vin alb si am dat carnea la cuptor pana cand s-a rumenit frumos.

Sos: Inainte cu o seara am pus la marinat o jumatate de legatura de tarhon in 50 ml otet de vin alb si 50 ml vin alb.A doua zi,am continuat operatiunea sos bearnaise :). Otetul si vinul impreuna cu tarhonul marinat in ele le-am pus intr-un ibric si le-am pus sa fiarba impreuna cu esalota taiata marunt,sare si chilly.Dupa ce au fiert si au scazut putin,am strecurat pastrand lichidul limpede pe care l-am turnat peste 2 galbenusuri de oua,am amestecat bine,apoi am pus pe aburi si am continuat sa amestec pana cand sosul s-a ingrosat.

Am topit 120 gr unt,am luat spuma formata deasupra,iar ceea ce a ramas este untul clarifiat.Dupa ce am luat de pe aburi sosul,si s-a racit putin,am adaugat peste el untul topit,amestecand bine pana cand sosul s-a racit complet.La final am adaugat cealalta jumatate de legatura de tarhon proaspat,tocat marunt si am dat sosul la frigider pentru a se ingrosa putin.

Am servit friptura de porc cu sos bearnaise,alaturi de cativa cartofi noi,prajiti si o salata de vara

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos bearnaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

22.06.2014, 18:40

bun

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:39

Rocsi 1

23.06.2014, 10:54

Fain!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat