Porc cu lapte

de laylalala in Porc, 17 Feb 2010 | 3521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr muschi de porc
  • 6 catei de usturoi, curatati
  • sare si piper
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa, curatata si tocata mare
  • 1 morcov, curatat si tocat mare
  • 2 lingurite frunze de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece
  • patrunjel tocat, pentru décor  
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu lapte:

Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel de usturoi.Pune carnea la rece si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.Apoi freaca carnea cu sare si piper.Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.

Topeste untul intr-o tigaie si prajeste carnea pana se rumeneste usor pe toate partile.Adauga ceapa, morcovii, rozmarinul, foaia de dafin si laptele.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Transfera amestecul intr-un vas termorezistent si da totul la cuptor 2h, pana legumele si carnea se vor inmuia, intorcand carnea cel putin o data.

Scoate carnea din vas, infasoara-o in folie de aluminiu pentru a se pastra calda, si pune-o deoparte.Strecoara lichidul din vas, amesteca-l cu amidonul cu apa si pune-l la fiert intr-o cratita pana se va ingrosa.

Asezoneaza sosul dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de mancare de cartofi cu coaste