Poale'n brau

de Alina26 in Dulciuri, 7 Oct 2014 | 4136 vizualizari

 

Cele mai bune si pufoase.....cu un pahar de lapte! !!! ♡♥♥

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 150g zahar
  • coaja de lămâie
  • 60 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura: 1kg branza de vaci

  • 2 oua
  • 10lg zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 2-3 lg mac (obtional)
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Aluatul:

1.Amestecam intr-un bol drojdia si sarea.Punem laptele si zaharul la încălzit, amestecand ușor pana se topeste zaharul. 

2.Facem o "groapa" in mijloc si punem ouăle si coaja de lămâie. Batem ouăle cu ajutorul unei furculițe (pana se amesteca puțin cu faina), si incet, încet turnam laptele caldut.

3.Framantam cu mainile pana devine un aluat moale. Adaugam incet uleiul caldut si continuam sa framantam pana aluatul se ia de pe maini.

4.Punem aluatul la credcut, acoperit cu un prosop curat, ferit de curent, pana își duelează volumul. 

 Umplutura:

Amestecam brânză de vaci cu zahar si ouale.Daca va place mai dulce, mai adaugati zahar. 

Dupa ce a crescut aluatul,luam o bucatica de aluat intindem bine, punem in mijloc o lingura de brânză si inchidem, le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Continuam lana terminam toata compoziția.

Ungem fiecare bucata cu oul bătut bine. Presaram putin mac.

Dam tava la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute, pana devin aurii. 

Lăsăm să se raceasca si le pudram cu zahăr pudra. 

Pofta buna!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinte trandafir, cu branza dulce