Poale'n brau

de Lavinia in Dulciuri, 26 Ian 2013 | 15735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g unt
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 3 drojdii
  • 450 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • In plus:
  • 2-3 galbenusuri
  • 5-6 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Se face o maia din drojdie, apa minerala, 3 linguri de zahar si 3 de faina si se lasa la dospit 15-20 de minute. Separat se cerne faina si se amesteca cu sarea. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se toarna maiaua, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si racit si se framanta aluatul timp de 20 de minute. Se lasa aluatul la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam branza de vaci, galbenusurile, smantana si stafidele si omogenizam bine compozitia.

Intindem o foaie de aluat (cca 0.5 cm), taiem patrate si punem cate o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Impaturim fiecare patrat (ca pe plic) si le punem in tava tapetata cu folie/hartie de copt. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptor pana se rumenesc frumos .

Le lasam putin sa se racoreasca si le servim pudrate cu zahar.

Sunt minunate. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (25)

Lavinia 1

27.01.2013, 11:04

multumesc

Satisfyyourcravings 1

27.01.2013, 14:33

De mult n-am mai mâncat! Arată minunat!

Lavinia 1

27.01.2013, 15:13

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza