Poale'n brau

de Lavinia in Dulciuri, 26 Ian 2013 | 15912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g unt
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 3 drojdii
  • 450 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • In plus:
  • 2-3 galbenusuri
  • 5-6 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Se face o maia din drojdie, apa minerala, 3 linguri de zahar si 3 de faina si se lasa la dospit 15-20 de minute. Separat se cerne faina si se amesteca cu sarea. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se toarna maiaua, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si racit si se framanta aluatul timp de 20 de minute. Se lasa aluatul la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam branza de vaci, galbenusurile, smantana si stafidele si omogenizam bine compozitia.

Intindem o foaie de aluat (cca 0.5 cm), taiem patrate si punem cate o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Impaturim fiecare patrat (ca pe plic) si le punem in tava tapetata cu folie/hartie de copt. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptor pana se rumenesc frumos .

Le lasam putin sa se racoreasca si le servim pudrate cu zahar.

Sunt minunate. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bastonase cu ciocolata