Poftiti la jumari ! >:d
Mod de preparare mamaliguta:
Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.
Carnea de porc si fleica se spala.Apoi punem carnea pe un tocator si taiem fleica si slanina cuburi mari.Pulpele de pui se parlesc,apoi se spala.
Punem pulpele intr-o tigaie la prajit.Adaugam putina sare si apa ca sa fiarba carnea.
Dupa ce am prajit pulpele ,le scoatem pe un platou.
Carnea impreuna cu slanina o punem intr-un ceaun .Punem putin ulei ,sare si o cana de apa si le lasam pe aragaz pana se rumenesc frumos.Apoi le scoatem pe platou.
Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.Adaugam sare,ulei,amestecam putin ,punem si putina apa si mujdeiul este gata.
Servim jumarile si carnea cu mamaliguta calda si mujdei de usturoi.