Platou ce degetele de pui si chftelute

de Gergiana S in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2014 | 4084 vizualizari

 

Pe masa, folosite ca aperitiv sunt excelente:)Calde sau reci,simple sau servite alaturi de ce va doriti, sunt usor si rapid de preparat si numai bune de mancat.

 

INGREDIENTE

  • Pt degetelele de pui
  • un piept de pui
  • sare,piper
  • 2 oua
  • faina
  • Pentru chiftelute
  • carne de tocata(porc, sau amestec porc cu vita)
  • 2 oua
  • miez de paine inmuiat in lapte si stors bine
  • sare,piper
  • marar
  • ceapa
  • usturoi
  • 2-3 lg faina
  • Ulei incins pentru prajire
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou ce degetele de pui si chftelute:

Pregatim degetelele de pui astfel

Pieptul de pui se taie fasii.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Cele doua oua se bat bine, dupa care bucatile de pui se trec o data prin faina, apoi prin ou, dupa care din nou prin faina si se prajesc in uei incins pana incep sa se rumeneasca frumos.Se scot pe o farfurie acoperita cu servetele pentru a elimina excesul de ulei.

Pregatim chiftelutele astfel:

Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua, ceapa tocata marunt, miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine, usturoiul pisat si restul condimentelor.

Cu mana putin umezita formam bilute de marimi potrivite pe care le trecem prin faina si apoi le prajim in ulei incins.

Cand sunt gata, se scot la fel pe servetel pentru a elimina excesul de ulei.

Se pun pe plaotu si sunt gata de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou ce degetele de pui si chftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei si branza