Placintele de ciocolata cu visine

de laylalala in Prajituri, 28 Noi 2010 | 3751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • 100 ml Vermouth
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 350 gr faina
  • 70 gr cacao pudra
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura

  • visine din compot, fara samburi
  • 12 linguri zeama din compotul de visine
  • 10 gr amidon alimentar
  • 12 lingurite unt
  • 12 lingurite zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de ciocolata cu visine:

Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime o tava de 12 briose.
Pentru aluat, amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul apoi 100 ml Vermouth. Inglobeaza ingredientele uscate.
Ia ¼ din aluat si pune-l deoparte. Restul de aluat intinde-l pe o planseta pudrata cu faina. Taie din aluat cercuri de 7-9 cm diametru. Aseaza cercurile in locurile de briose, radicand aluatul pe margini. Pune in fiecare placinta 5-6 visine. Amesteca zeama de visine din compot cu amidonul alimentar. Toarna cate lingura de zeama de visine in fiecare placinta. Acopera placintelele cu bucatele rupte din aluatul pastrat. Pune deasupra fiecarei placinte cate lingurita unt apoi presara cu cate lingurita zahar.
Da placintelele la copt 25-30 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Orangina