Placinte cu cartofi (de post)

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 17 Noi 2012 | 24215 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • apa calduta
Umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
In plus:
  • ulei pentru calit si pentru prajit placintele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi (de post):

Aluat:

Cernem faina in vasul in care framantam.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.

Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Cat timp dospeste aluatul, curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si piper.

Lasam umplutura sa se raceasca complet.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in bilute.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand marginile cu o furculita.

Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce s-au rumenit le scoatem din tava si le punem pe un servestel pentru a absorbi excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]