Placinte cu cartofi (de post)

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 17 Noi 2012 | 23980 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • apa calduta
Umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
In plus:
  • ulei pentru calit si pentru prajit placintele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi (de post):

Aluat:

Cernem faina in vasul in care framantam.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.

Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Cat timp dospeste aluatul, curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si piper.

Lasam umplutura sa se raceasca complet.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in bilute.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand marginile cu o furculita.

Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce s-au rumenit le scoatem din tava si le punem pe un servestel pentru a absorbi excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]