Placinta tarinei

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2011 | 19181 vizualizari

 

O reteta din bucataria rusa, cu cartofi, branza si smantana, un fel de budinca de cartofi as spune eu, tare tare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 4 oua
  • 100 ml smantana
  • 3 fire de ceapa verde
  • 200 gr branza( eu am pus feta, se poate pune telemea, etc..)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
  • branza pentru ras deasupra( parmezan)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta tarinei:

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii.

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.

Compozitia se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt, deasupra se rade branza si se rumeneste in cuptorul incins( cam o jumatate de ora). Se scoate si se serveste fierbinte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta tarinei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patate duchesse