Placinta dobrogeana

de janet in Prajituri, 31 Mar 2010 | 66988 vizualizari

 

Este o placinta pe care eu o fac destul de des pentru familia mea. Neavind zahar in compozitie este grozava la un spritz!

 

INGREDIENTE

  • -700gr faina alba
  • -25 g drojdie (1 cub de drojdie)
  • -9-10 oua
  • -500gr telemea de oi
  • -500 gr brinza proaspata de vaci
  • -500 gr de smintina
  • -50 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Facem un aluat ca de paine: faina, apa ,drojdie si un pic de sare.
Cit creste aluatul pregatim umplutura.
Intr-un castron radem telemeaua si amestecam cu brinza de vaci, 4 linguri de smintina si 5 oua.
Cind aluatul a crescut il impartim in trei,patru bilute.
facem prima foaie (subtire)o presaram cu fulgi de unt si punem umplutura, rulam si punem in tava unsa .Asa procedam cu toate foile.Punem la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu.
Cand foile au prins o crusta deasupra ,scoatem din cuptor ,iar smantana ce ne-a ramas o amestecam cu 4-5 oua, batem bine si turnam peste placinta.Punem iar la cuptor  si mai lasam cam 30-35 de min.pina se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere