Placinta cu urzici

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2012 | 6953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba,
  • 100 g faina neagra,
  • 200 ml apa,
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare,
  • 500 g urzici,
  • 200 g telemea/cas/branza,
  • 2 oua, +1 galbenus pt uns,
  • 1 buc praz,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urzici:

 Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa in plus. Se lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut.  

Urzicile se spala bine si se oparesc. Le scurgem,le tocam marunt si le amestecam cu telemeaua rasa pe razatoare,prazul taiat rondele subtiri,ouale si sare dupa gust.  

Din aluat,intindem un dreptunghi,pe jumatate se intinde compozitia de mai sus si se impatura placinta. Se pune intr-o tava pe hartie de copt,se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor pentru cca 40 de minute. Se lasa la racit dupa care se poate taia.

Noi am servit langa un pahar cu iaurt de casa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

10.04.2012, 16:09

eu țin post , dar o fac săptămâna viitoare

iry-gabriela 1

10.04.2012, 16:17

pare sa fie bun

Teo 1

11.04.2012, 23:08

mie chiar imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]