Placinta cu spanac si branza

de LC in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2012 | 4677 vizualizari

 

Sățioasă și gustoasă! Cu un pahar de iaurt e perfectă :)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g brânză de capră
  • 500 g spanac ( congelat)
  • 50 ml smântână
  • sare, piper
  • 5 ouă
  • aluat foietaj
  • ciuperci ( 100 g )
  • 3 cepe verzi + una uscată
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • jumătate de legătură de mărar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Am lăsat foietajul deoparte pentru a se decongela. Am călit ceapa și ciupercile, după care am adăugat spanacul și condimentele și am lăsat pe foc până s-a făcut spanacul.  Apoi am lăsat la scurs compoziția obținută. Între timp am dat prin răzătoare brânza. După ce s-a răcit spanacul l-am adăugat peste brânzică și am amestecat, împreună cu smântâna, mărarul, pătrunjelul și 4 ouă. Condimentăm dacă mai este necesar. Ungem vasul cu unt ( sau punem foaie de copt ) și punem primul strat de foietaj. Îl înțepăm pe alocuri cu furculița și turnăm compoziția obtinută. Acoperim cu cel de-al doilea strat și înțepăm cu furculița. Din foietajul ce ne rămâne tăiem fâșii lungi pentru a decora plăcinta. Cu oul rămas ungem plăcinta și o introducem în cuptor pentru 50-60 de minute la  160 grade, până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Spanakopita"