Placinta cu spanac si branza

de BarbatLaCratita in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 7571 vizualizari

 

Reteta numarul doi...

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 2 borcane spanac
  • 300 g branza sarata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper

pentru aluat:

  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • un pliculet drojdie
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (aprox 750 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Scurgem si tocam spanacul, dam branza pe razatoare si batem ouale. Calim ceapa -2-3 min, apoi adaugam spanacul, branza, sarea si piperul. Le calim putin si pe ele, lasam cateva minute sa se raceasca si adaugam ouale.

Pentru aluatul placintei, facem un aluat exact ca cel pentru paine. Il lasam la crescut 15-20 min, tapetam cu faina blatul de lucru si intindem cu sucitorul o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Pentru foaie folosim 2/3 din aluat. Punem foaia in tava si deasupra ei intindem uniform umplutura.

Cu restul de aluat vom face "gratarul" de deasupra placintei modeland suvite de aluat cam de grosimea unui deget.

Tinem placinta la cuptor 30 min la 175 grade, apoi o ungem cu un galbenus batut si o mai lasam la coptor inca zece minute.

TIPS-URI

1

spanacul trebuie trebuie scurs foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu branza si parizer