Placinta cu spanac, omleta si branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2015 | 5678 vizualizari

 

Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am zis sa mai profit de oferta lui bogata de vitamine, acum cand s-a instalat vremea racoroasa de toamna.
De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia, l-am infasurat intr-o omleta preparata la panini maker, apoi rulata intr-un aluat sarat si cu multa verdeata si a rezultat o delicioasa rulada, pe care v-o recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • 450 g faina
  • sare
  • marar
  • patrunjel
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • putin parmezan
  • Pentru umplutura:
  • 250 g spanac
  • apa + sare + bicarbonat de sodiu
  • 15-20 g unt
  • 1 ceapa rosie, mica
  • oregano
  • busuioc
  • 100 g branza telemea
  • 100 g branza dulce
  • 50 g mascarpone
  • marar
  • 1 ardei capia, mare
  • 2 omlete din cate 2 oua
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac, omleta si branza:

Pentru aluat, frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini. 

Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.

Pentru umplutura, calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul oparit, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.

Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.

Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, ca am vrut sa iasa dreptunghiulare.

Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.

Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.

Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.

Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.

Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.

La final le pudram cu putin parmezan ras.

Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.

 

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Spanacul se va opari in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, Bicarbonatul ajuta frunzele de spanac sa isi pastreze culoarea verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, omleta si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si branza (reteta video)