Placinta cu ricotta si ciocolata

de lilik in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 4252 vizualizari

 

eu am facut-o cum o vedeti in imagini dar se poate face si clasic(o foaie de aluat pe fundul tavii,deasupra umplutura si acoperim cu alta foaie de aluat)...dupa placul fiecaruia...oricum ar fi e delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 350 ml lapte caldut
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt(margarina)
  • PT UMPLUTURA:
  • 800 gr ricotta(sau branza de vaci)
  • 200 gr ciocolata cu lapte taiata bucatele(sau 200 gr picaturi de ciocolata)
  • 3 oua
  • cateva linguri de zahar(dupa gust)
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ricotta si ciocolata:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia,coaja de lamaie si zaharul,apoi punem ouale si treptat laptele.Framantam,apoi punem sarea.

Topim untul si cand e caldut incepem sa-l adaugam la aluat treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.

Cand am terminat untul si am terminat de framantat,acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.

Intre timp pregatim umplutura:

amestecam ricotta cu zaharul si ouale pana devine cremoasa(cel mai bine faceti cu mixerul),dupa care cu o lingura incorporam bucatelele de ciocolata.

Cand aluatul a crescut luam din el si intindem foi pe care punem umplutura,apoi rulam.Putem impletii sau le putem pune in tava una langa alta sau putem face o placinta clasica...Asta la aprecierea fiecaruia.

Acoperim cu un prosop tava si mai lasam 10-15 minute sa creasca,apoi ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta