Placinta cu pui, smantana si foietaj

de Rocsi in Pui, 11 Aug 2015 | 6246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5-6 linguri smantana groasa de tara
  • 400 g aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui, smantana si foietaj:

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile. Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut, apoi punem cam 1 cana si jumatate cu apa. Lasam sa dea in clocot, dam gust cu sare, piper si rozmarinul uscat.

Reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul cam pe jumatate. Punem smanatana, amestecam si ii dam doar doua clocote. Tragem tigaia de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca. Acest amestec cu pui il punem intr-un vas termorezistent, eu am pus in doua vase mai potrivite. Tocam patrunjelul, il presaram deasupra.

Punem putina faina pe masa de lucru, asezam foietajul, intindem foaia dupa dimensiunea vasului, sa acopere bine placinta. Batem spuma oul, ungem cu un penson foietajul. Introducem placinta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o culoare aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.  Cu castraveciori murati a mers de minune la noi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, smantana si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu dovlecel