Placinta cu mere (Post)

de Lavinia in Prajituri, 21 Noi 2012 | 44532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g margarina Rama topita
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic drojdie
  • 1 vf lingurita de sare
  • 1 pahar apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g mere razuite si stoarse bine
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (Post):

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut.

Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand s-a racit adaugam scortisoara .

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foile pe folie sau hartie de copt. Se pune prima foaie in tava ,se adauga umplutura si se niveleaza bine apoi se adauga si cealalta foaie (intoarceti foaia cu folia in sus presati bine si dezlipiti incet folia de pe foaie)

Dati la cuptor pentru 35 de minute (sau mai mult) pana se aureste .

Eu am uns-o cu miere si a capatat o culoare tare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (Post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

27.08.2013, 21:54

simona72 1

28.08.2013, 13:04

maerean_alina_maria 1

28.11.2013, 11:21

eu o mai umezeam cu sucul scurs de la mere in loc de miere! dar e buna si asa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]