Placinta cu mere

de Adele in Dulciuri, 31 Aug 2014 | 3081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere.
  • 50 gr zahar.
  • scortisoara .
  • cuisoare.
  • 20 gr unt.
  • Aluat:
  • 75 gr unt.
  • 5 linguri de zahar.
  • 2 oua.
  • Faina cat cuprinde (400-500 gr)
  • Decor :
  • Zahar pudra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru inceput curatam merele si le dam prin razatoare dupa care le punem intr-o oala si le calim cu zahar,unt ,scortisoara si cuisoare  pentru 15 minute la foc potrivit.

Intre timp pregatim aluatul,punem untul rece intr-un vas si adaugam si zaharul ,amestecam si punem si ouale si faina ,framantam un aluat bine dupa care  pe care il dam la rece.

Cand merele s-au racit,scoatem alautul de la frigider si il impartim in doua ,cu o parte intindem o foaie pe care o punem direct in tava (cu hartie de copt sau unsa bine) deasupra punem merele si din partea de aluat ramasa facem cateva fasii pe care le asezam deasupra.Dam la cuptor pentru 25 de minute la 180°.

Cand se raceste bine ,o taiem si o asezam in platou ,deasupra o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Adele 1

01.09.2014, 20:29

Rocsi te atsept

MOKUSKA 1

03.09.2014, 10:47

ce bunatate ai facut

Adele 1

03.09.2014, 11:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]