Placinta cu mere

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2009 | 16255 vizualizari

 

Nu este sofisticata , dar este foarte buna !

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 250 ml apa
  • 9 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare ( aproape 700 g.)
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 5 mere mari
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara pisata
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Aluatul: se amesteca intr-un castron apa ,oul ,uleiul , sarea , praful de copt si otetul.

Se adauga faina si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare.

Se imparte in doua si se intinde pe planseta cat mai subtire. Se unge cu jumatate de pachet de unt sau margarina fiecare foaie. Foaia se imparte in mai multe triunghiuri impachetandu-se din exterior spre interior. Se lasa sa se odihneasca pana se repeta operatia la a doua foaie.

Umplutura:

Se curata merele de coaja ,se taie in jumatati, se scoate cotorul cu seminte si se taie in felii de 1 cm. latime.

Intr-o tigaie se topeste o parte din unt si se adauga 1 lingura de zahar caramelizandu-se usor.

Se adauga merele rumenindu-se usor pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste tava: se unge , se tapeteaza cu hartie de copt unsa.

Se intinde o foaie, se pune in tava , se aseaza merele pe un singur rand. Se presara, peste mere , praf de scortisoara si zahar vanilat. Se intinde a doua foaie , se pune peste mere si se taie inainte  de a fi bagata in cuptor. Se baga in cuptorul incins si se lasa la copt pana devine aurie.

TIPS-URI

1

Am caramelizat intai zaharul si apoi am facut foaia.

2

Daca se consuma untul de tigaie se pune altul in continuare.

3

Cand se raceste se pudreaza sau nu dupa dorinta.

4

Am folosit tava dreptunghiulara a aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema