Placinta cu iaurt

de ella 87 in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 4907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 galetusa iaurt (1 kg)
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 3 linguri coaja lămâie
  • 1plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

 Scoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi adaugăm zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

În tava de plăcintă tapetata cu hartie de copt, se așază 2 foi pe care le ungem cu puțin ulei și se toarnă o parte din umplutură,  si continuam pana la ultima foaie. Se poate unge cu ou batut, dar nu este obligatoriu.

Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem placinta la 180 de grade C, pentru circa 20, 25 de minute. Foile de deasupra ar trebui să fie rumenite atunci, placinta este gata. Usor si rapid de facut. Poftă bună! ( eu am avut doar 4 oua, a ieșit și așa, gustoasa, puteți pune și o mana de stafide în aluat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (11)

Merisor 1

14.12.2016, 19:37

Tare bună plăcinta ta cu iaurt!

miki_a 1

17.12.2016, 15:15

Imi place!!!

diaconta 1

17.12.2016, 22:09

stiu cat e de buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta in foi cu brinza de vaci reteta spornica si delicioasa