Este a doua oara cand fac aceasta placinta, si pot sa spun doar atat: este extrem de gustoasa. M-a cucerit de cand am vazut-o pe blogul Laurei Adamache, asa ca am fost nevoita sa o fac. Am mai umblat eu la gramaje, la ingrediente, dar ideea a ramas aceeasi: contine morcov si dovlecel.
Pregatim din timp morcovul si dovlecelul: ii curatam, ii spalam si-i dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt.
Separat dam casul si cascavalul prin razatoare. Ceapa o taiem marunt si o punem peste branzeturi. Tot acolo adaugam si dovleceii si morcovii scursi de apa. Ouale le batem putin cu furculita, adaugam uleiul si le turnam peste amestecul de branzeturi cu legume si omogenizam. Adaugam si faina cernuta in compozitie, si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam piper dupa gust si sare daca mai este nevoie.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 24/24cm. Ungem tava cu unt iar baza o tapetam cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana este rumenita frumos deasupra.
Eu am lasat-o sa se raceasca dupa ce am scos-o din cuptor, apoi am servit-o cu mare pofta!
Este o reteta foooarte usor de facut, numai buna pentru zilele cand aveti multa treaba prin casa, sau cand vi se anunta musafiri. Eu am pregatit cele mai frumoase bucati pentru voi. ;)
Pofta buna!