Placinta cu dovleac

de - Andreea - in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 3629 vizualizari

 

reteta am facut-o demult insa nu am postat-o....si acum i-a venit rindul .

 

INGREDIENTE

pentru aluat :

  • 600 gr faina
  • 40 gr zahar
  • un cub drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • un praf de sare

ptr umplutura

  • 1 dovleac de cca 1 kg
  • ulei
  • 1 ceasca zahar

zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

aluat:

intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare.

se framinta bine pina devine un aluat nelipicios.

se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin).

umplutura:

dovleacul se curata de coaja si se da prin razatoare.

se caleste intr-o tigaie cu putin ulei,se adauga si zaharul.

cind s-a calit il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.

aluatul se scoate de la rece,se intinde o foaie peste care punem umplutura.

se ruleaza si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 30-40 minute.

se scoate si dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

cocineraviajera 1

09.09.2012, 17:21

Buna

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:20

excelenta

ANNA_46 1

13.09.2012, 22:11

Nici eu nu am mai mancat in prajitura , dar sunt sigura ca e foarte gustoasa, arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata