Placinta cu dovleac

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2011 | 10683 vizualizari

 

Este prima data cand folosesc dovleacul in alta combinatie decat copt la cuptor si tare mi-a placut cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 800g dovleac
  • 2 gutui
  • zahar dupa gust
  • 1 lgt.cu varf cu scortisoara
  • 12 foi de placinta
  • unt pentru uns foile
  • 2 lg pesmet
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se curata dovleacul de coaja si de seminte dupa care se da pe razatoarea mare. Gutuile se curata si se dau si ele pe razatoarea. Se pune zahar dupa gust (depinde si cat e de dulce dovleacul) si scortisoara si se pune cratita pe foc pentru a se cali dovleacul si a se topi zaharul. 

Foile se impart in doua din care se fac doua rulade. Fiecare foaie se unge cu untul topit. Se presara o lg de pesmet dupa care se intinde jumatate din compozitie. Se ruleaza strans pe lungime si se aseaza intr-o tava. La fel se procedeaza si cu restul si se da la cuptor la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop de bucatarie curat si umed si se lasa cateva minute. Cand s-a racit se presara zahar pudra si se serveste. Foarte bun si aromat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aroma de toamna (placinta cu dovleac)