Placinta cu ceapa

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 4270 vizualizari

 

Un aluat pufos si foarte bun pe care vi-l recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 1 kg de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 25 gr de drojdie
  • 2 lg de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg de ceapa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa:

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.

      Intre timp ceapa o curatam, o spalam si o taiem julien sau dupa bunul plac. Intr-o tigaie punem ulei si calim putin ceapa.

      Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem ceapa si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava) cu sare si piper. Dam la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.

2

Putem face testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata copt aluatul.

3

Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde