Placinta cu branza si stafide "Profa”

de nico15 in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 5656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Aluat:

  • 24 de linguri de faina
  • 15 g de drojdie(substanta de afanare)
  • 150 g de iaurt normal
  • 1 ou
  • 250 g de margarina
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml apa minerala,
  • ulei

Compozitie(Umplutura) :

  • 750 g de branza de vaci
  • 30 ml de cognac
  • 3-4 linguri de gris
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g de stafide
  • 1 ou care se bate si cu care se va unge placinta pe deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide "Profa”:

Se trece la pregatirea aluatului, prima etapa: se cerne faina, dupa care se trece la etapa a doua pregatirea compozitiei :si se adauga jumatate din cantitate, se face o mica fantana in mijloc, se pune drojdia de bere care se sfarama si se pun 2-3 linguri de apa calda, ca sa se dilueze, o lingura de zahar, se adauga iaurtul, margarina se taie cubulete si se adauga iar la sfarsit punem apa minerala acestea fiind ingredientele pentru etapa a treia:amestecarea

Se formeaza un aluat pe care in lasam vreo ora la caldura pentru a-si mari volumul,

In aceasta perioada ne apucam sa facem compozitia, amestecarea ingredientelor pentru umplutura placintei: se pune branza de vaci care NU trebuie sa fie apoasa, se adauga grisul care si el a fost in prealabil cernut, ouale care au fost spalate, dezinfectate cu solutie de cloramina 2%, se clatesc bine, dupa care se sparg intr-un vas separat. Daca sunt bune ouale se adauga peste restul compozitiei si apoi se adauga zaharul.

 Separat stafidele au stat in cognac se scurg si se amesteca si ele in compozitie.

 Dupa aproximativ o ora, se ia aluatul si se procedeaza dupa cum urmeaza se-nparte in 2 parti egale si cu ajutorul merdenelei se-ntind doua foi de placinta, in prealabil tava a fost unsa cu ulei si cu un praf de faina.

 Se pune prima foaie se adauga compozitia se pune si a doua foaie, se bat bine 1-2 oua(2 daca ouale sunt mici) si se da la cuptor spre coacere.

Cuptorul a fost preincalzit in prealabil, cand se introduce placinta cuptorul va avea flacara potrivita spre mica, se lasa la cuptor aproximativ o ora si douazeci de minute. In primele 20-30 de minute este recomandat a NU se deschide usa cuptorului, dupa scurgerea timpului indicat se va verifica si, in functie de aragazul fiecaruia, se va opri focul cand se considera ca este facuta.Placinta se va pudra cat este calda cu zahar pudra dar se va taia si scoate din tava cand s-a racit.

Pofta Buna.

 

TIPS-URI

1

Faina si grisul se cern bine

2

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide "Profa”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nico15 1

12.12.2010, 16:26

Eu acum urmez un curs de bucatari la fundatia "Leonardo Murialdo" si reteta aste ne-a dat-o profa cu care facem teorie, asa ca am vrut sa o diferentiez de alta reteta de placinta si i-am dat numele asta.

tanyapatap 1

12.12.2010, 18:20

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:50

buna buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri