Placinta cu branza si marar

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2014 | 5674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~100 ml ulei pentru uns foile
  • 100 g telemea
  • 400 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana
  • sare si piper
  • marar verde
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si marar:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua sfaramata cu furculita, ouale si smantana. Saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit adaugam mararul verde tocat.

Foile de placinta decongelate la temperatura camerei se impart in 2. Fiecare foaie se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava (25/35 cm). Dupa ce am terminat cu prima parte de foi punem compozitia de branza cu marar si acoperim cu cea de-a doua parte de foi, de asemenea unse cu ulei.

Oul il batem bine cu un praf de sare. Adaugam smantana si omogenizam. “Sosul” obtinut il turnam uniform peste placinta.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana placinta se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti