Placinta cu branza

de Sim0na in Dulciuri, 20 Feb 2012 | 4059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • Sare
  • Ptr umplutura:
  • 600 g branza dulce Milli
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Stafide

Ptr uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Drojdia am amestecat-o cu faina.

Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca.

Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom.

Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut.

Am adaugat faina treptat in ploaie, amestecand bine.

Am adaugat putina margarina topita, apoi iar faina, si iar margarina… si tot asa pana am terminat ingredientele.

Am framantat bine, apoi  l-am acoperit vasul cu un prosop si am lasat aluatul timp de 1 ora jumatate la crescut.

Cat aluatul sta la crescut se pregateste umplutura:

Branza se freaca cu zaharul si cu ouale. Se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Stafidele se scot din apa cu esenta de rom si se scurg bine, apoi se adauga compozitiei.

Dupa 1 ora jumatate aluatul si-a dublat volumul. Se imparte aluatul in 2.

Se pregateste o tava.. se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se intinde o foaie pe masa infainata, iar cu ajutorul sucitorului o asezam in tava. Se pune implutura apoi se aseaza cealalta foaie. Se aduna marginile, se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi se unge cu amestecul de galbenus si lapte.

Se da la cuptor ptr 40 min, apoi se pudreaza. Se lasa sa se raceasca, se taie si se mananca cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ЗАПЕКАНКА -PLACINTA RUSEASCA CU BRANZA