Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

de Ksenya in Piine, 5 Noi 2014 | 18136 vizualizari

 

Placinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist :-??.Reteta o are de la bunica,de curand am prelauat-o si eu :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • plamadeala sau dospeala (fiecare cum o numeste in felul sau) din grau cat un pumn mare
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • lapte cald cam 300-400 ml
  • o lingurita sare

Pentru umplutura

  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 1,5 lingurita sare , dupa gust
  • 50 ml ulei floarea soarelui nerafinat presat la rece
  • o legatura marar
  • o legatura ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde ":

Plamadeala o adaugam la faina cu sarea   si oul ,framantam un aluat adaugand  cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura.

Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la branza. Adaugam si  amestecam cu cele 2 oua si sarea .

Din aluatul crescut impartim in patru bile si le intindem pe rand cate o turta cu gosimea de 2,5 mm ungem cu pensula suprafata cu ulei,insa pastram marginile neatinse , intindem pe toata suprafata  umputura cu o spatula,rulam si o asezam usor in tava .O ungem cu ulei  si la fel procedam si cu celelalte bile.Lasam in tava cam 30 minute iintre timp incingem cuptorul la 180 grade,introducem tava si coacem cam 40 de minute la 160 de grade spre sfarsit ridicam din nou la 180 de grade,  pentru a prinde culoarea frumoasa.

Scoatem tava o rasturnam cu fundul sus ,acoperim cu prosop de bucatarie si lasam sa raceasca.Dupa ce s-a mai racit o taiem felii .

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

se srveste si calda cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă spirala cu brânză sărată (2)