Placinta aperitiv cu branza sarata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2013 | 16552 vizualizari

 

O placinta pe cinste :)..... gustoasa tare :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet si jumatate de foi de placinta
  • 500 gr branza telemea( Hochland de vaca)
  • 4 oua
  • 800 gr iaurt
  • 100 gr unt topit
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de ceapa verde
  • ( dupa gust sare piper, cu atentie, branza e deja sarata)
  • o cana de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza sarata:

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit.

Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam bine. Potrivim de sare si piper daca mai consideram necesar.

Intr-o tava punem jumatate din foile faramitate, stropim cu jumatate de cana de lapte, punem amestecul de oua si iaurt, intepam cu o furculita sa patrunda pana jos compozitia, deasupra punem branza sfaramata, si apoi din nou un rand de foi pe care le vom stropi cu restul de lapte.

Coacem placinta pentru 35 de minute la 200 de grade.

Se poate taia calda fara probleme. Serviti-o cu rosii, ceapa verde, ridichi, castraveti si ardei pe pat de salata verde. O mare mare bunatate :) pe cuvant de bucataras :)

TIPS-URI

1

In placinta putem adauga si ardei gras

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Urda cu ceapa si marar