Placinta aperitiv

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2012 | 25544 vizualizari

 

By Miremirc. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 1 lgt. rasa sare
  • felii sunca
  • cas de oaie
  • gris pt. tapetat tava
  • 1 lg seminte mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se aseaza feliile de sunca iar deasupra se rade casul de oaie. Se toarna deasupra restul de aluat si se intinde cu grija. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Se presara deasupra mac si se da la cuptor pana se coace. 

Se serveste calduta sau rece si merge tare bine cu ceapa verde. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mirela0911 1

25.05.2012, 22:11

Madi si mie mi-a placut tare mult
Bunica asa e, merge si o bere

mirela0911 1

25.05.2012, 22:12

Multumesc cocolina

Maria_Laura 1

05.02.2014, 16:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu ciuperci si cascaval cu sunca presata