PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 4271 vizualizari

 

Buneee și pufoase! P.S. Coșulețul de prezentare e marca Panacris, unicat ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • Faină albă de grâu 500 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • îndulcitor Green Sugar 2 plicuri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • apă 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 200 g,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi 2 căței,
  • Cartof 1 bucată,
  • Ulei de măline 2 linguri,
  • Ciuperci champignon brune cca. 100 g,
  • Ouă de prepeliță 8 bucăți ( ouă de găină 2 bucăți),
  • Sare iodată 20 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Pesmet 2 linguri,
  • PENTRU TOPPING:
  • Ouă de prepeliță 4 bucăți,
  • Sare iodată 1 linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!). Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Între timp se prepară umplutura. Peste amestecul de carne tocată se adaugă ceapa, usturoiul și mărarul tocat tocate mărunt, cartoful ras de răzătoarea fină, pesmetul, ouăle și condimentele, apoi se frământă bine până se înglobează toate ingredientele. Apoi se trag la tigaie ciupercile tocate, în puțin ulei de măsline, după ce s-au ”înnmuiat” se adaugă și amestecul de carne ce se lasă la dinstuit cca. 5 minute la foc mic.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.

Se pune câte o lingură din amestecul de carne și ciuperci în fiecare pătrățel.  Se închid pătrațelele ca și o carte, se apasă bine marginile, ca să se lipească, se pot presa cu o furculiță, apoi se pun în tava și se ung cu ouăle de prepeliță bătute spumă și se preasră cu sare. Plăcințelele e se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 grade. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

30.06.2015, 20:28

Laura

Panacris 1

30.06.2015, 20:53

Oana, a mai salvat una pentru tine Te aștept mâine dimineață în Romană

mihaelar63 1

04.07.2015, 09:54

Ce buneee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mini omlete cu telemea