Plachie de peste

de La Ancuta in Peste, 8 Mai 2011 | 8107 vizualizari

 

Inspiratia a fost Medi, experta in preparate din peste.Te pup, draga mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste
  • 4 cepe
  • 1 pahar vin alb
  • 6 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 cana suc de rosii
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Curatam bine pestele si il taiem bucati apoi il condimentam cu sare si piper.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la inabusit.

Intr-o tava asezam ceapa iar deasupra bucatile de peste. Adaugam vinul si frunzele de dafin. Taiem usturoiul feliute si il punem peste peste.
Dam la cuptor la foc potrivit.

Cand este facut de jumatate scoatem din cuptor si adaugam sucul de rosii. Lasam apoi la cuptor pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde tocat (pe care eu l-am uitat :D)

Servim calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]