Plachie de pastrav

de marcela1979 in Pastrav, 16 Ian 2015 | 8936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi medii
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 2 ardei kapia
  • 2 rosii mari
  • 10 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 lgt ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 2 foi dafin
  • 1 leg frunze patrunjel
  • 1 cutie mica pasta de rosii
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul kapia feliute subtiri, rosiile felii si usturoiul felite subtiri.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune pe foc sa se incinga,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si usturoiul tocat si se lasa sa se inabuse. Cand sunt bine inabusite se adauga pasta de rosii dizolvata intr-un pic de apa. Se lasa sa dea cateva clocote si se potriveste de sare si piper.

Intr-o tava rezistenta la caldura se pune pastravul condimentat cu sare si piper, se adauga peste pastrav legumele inabusite, foile de dafin si rosiile cherry si vinul alb. Se da la cuptor la foc mediu circa 30 de minute. Se scoate din cuptor si se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste cald si cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste